Egypt og sosiale medier

Arne Krokan hadde et blogginnlegg 06.02.11 om sosiale mediers betydning for revolusjonen i Egypt.
Jeg følte at betydningen var noe overdrevet siden kun 4 mill. Egyptere er på Facebook, men ser nå at sosiale medier spilte en nøkkelrolle i det som skjedde. Al Arabiya har hatt flere interessante artikler om dette, blant annet denne og denne. Selvfølgelig betyr Wael Ghonim som person mye i dette spillet, og også mange andre faktorer som ikke er like kjent, for eksempel maktkampen og interessemotsetningene mellom Mubaraks to sønner. Uansett, Facebook og Twitter var instrumentelle i det som skjedde, og det er helt sikkert ikke siste gang vi vil oppleve noe slikt.

One Response to “Egypt og sosiale medier”

  1. Kristian Angen Says:

    Det er en veldig spennende utvikling som foregår i Egypt og andre nord Afrikanske land nå. I skrivende stund fikk jeg høre at den Libyske innenriksminister hadde gått av og støttet opposisjonen. Det er også spennende å se på sosiale mediers betydning i denne utviklingen.
    Professor og internett-tenker Clay Shirky sier at ” Erfaringene fra Egypt blir utvilsomt studert med lupe i Rangoon, Damaskus, Beijing og Teheran, men også i Riyadh, Bangkok og Islamabad. Metodene for å hindre twittermobilisering og facebookaktivisme vil bli mer sofistikerte
    både hos allierte og motstandere” http://www.adressa.no/meninger/article1585756.ece
    Kanskje kan menneskene i andre totalitære regimer oppleve å få større begrensninger til bruk av sosiale medier etter dette?

Leave a comment